dimecres, 10 d’octubre de 2018

Estrenem Panells Sensorials!

Durant les últimes setmanes hem estat ben entretingudes fabricant nosaltres mateixes 2 panells sensorials estil Montessori.

Una mica d'història:
La pedagogia anomenada Montessori va començar a finals del S.XIX - principi s del XX i va ser impulsada a través de la seva creadora, la doctora italiana María Montessori. Gràcies a la seva experiència amb infants en risc social a la “Casa dels Nens” que ella mateix va fundar, va basar el seu mètode en el respecte cap a l'infant i la seva sorprenent capacitat d’aprendre. Ella pensava que donant a l'infant l’oportunitat de ser independent en els primers anys de vida, aconseguiria persones adultes amb capacitat per fer front a la vida. Totes les seves teories es van basar en l'observació dels infants fent aprenentatges pel seu compte sense la supervisió de l’adult, d’aquí la seva premissa que els infants necessiten llibertat i diversitat d’opcions per escollir, per aconseguir un bon aprenentatge.


Panells sensorials:


Els panells sensorials fortifiquen la psicomotricitat fina. Son un material ideal per a la diversió creativa dels infants. Estimulen el sentit de l'oida, la vista i el tacte, així com es desenvolupa la coordinació oculomanual, fent servir un munt d’objectes casolans de manera que la fabricació a casa és ben fàcil. En una fullola de fusta o aglomerat es col·loquen els objectes. Es poden utilizar objectes per tenir diferents textures con un raspall de roba, un troç de moqueta... o bé collar un baldó on l’infant anirà practican la psicomotricitat fina, d'igual manera podeu posar interruptors, cremalleres, teclats i un etcètera inacabable.

Nosaltres ens hem envalentit i hem fet els nostres 2 panells sensorials:


 
 
I volem donar les gràcies a en Maxi Picotti per la seva gran aportació. Moltes gràcies!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada